Op pinkstermaandag organiseerde de Landelijke Raad in samenwerking met het stadsbestuur van Herentals reeds de 54e editie van de Provinciale Veeprijskamp.

Er waren wedstrijden en demonstraties met ezels, landbouwpaarden, shetlandpony's, schapen en geiten. De ware blikvangers waren de landbouwpaarden voor de volwassenen en de shetlandpony's voor de allerkleinsten.

Bij de demonstraties wordt vooral gelet op het uiterlijk en de houding, hoe de spieren bewegen tijdens het lopen, de kracht die ervan uitstraalt en of het paard zijn hoofd juist houdt.

Doornehoef zorgde er voor de hongerige magen met ambachtelijke hamburgers en boterhammen met spek en bruine suiker. Mede-organisator Cois Leysen is zeker tevreden : 'Voor mij is het dit jaar reeds de 40e keer dat ik dit evenement meemaak,' glundert hij,  'onze Landelijke Raad is een overkoepeling van 10 verenigingen in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven die elk hun steentje bijdragen aan de organisatie. De winst wordt traditioneel ieder jaar gedonneerd aan een goed doel.'

De pauze werd ingevuld door Hondenclub De Dappere Vriend uit Herentals. Een 10-tal leden demonstreerden er de basis van de hondentrainingen die op de hondenschool gegeven wordt. Je kon verschillende infostandjes bezoeken rond de weide van o.a. de houtsnijdersclub, instrumentenbouwersvereinging, kleindiervereniging Midden-Nederland uit  zusterstad IJsselstein. Honing en aardbeien kon je kopen.  Voor de allerkleinsten was er een heus springkasteel, een balonnenclown en natuurlijk ijsjes voor ieder.

Redactie Anita Campforts / Nnieuws
Foto's : Eric Fels / Nnieuws